Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την ασφάλεια του αυτοκινήτου μας


Για να είστε πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με την ασφάλιση σας, διαβάστε προσεκτικά τον πίνακα καλύψεων, περιέχει όλα τα στοιχεία της ασφάλισης που έχετε συνάψει.



Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ενημερώνει πλήρως για την έκταση της κάλυψης που παρέχει, για παράδειγμα: τους κινδύνους που καλύπτει, τις συμπληρωματικές καλύψεις, ωφελήματα ή παροχές, τις απαλλαγές (αν υπάρχουν) τους όρους και τις εξαιρέσεις και ποια από αυτά, με βάση τον πίνακα ισχύουν ή δεν ισχύουν.

Τι πρέπει να κάνω το ασφαλιστήριο αν πουλήσω το αυτοκίνητό μου;

Να ειδοποιήσετε τον ασφαλιστή σας ή την ασφαλιστική εταιρεία και να επιστρέψετε το ασφαλιστήριο & το αντίγραφο της μεταβιβασμένης άδειας κυκλοφορίας, για να προχωρήσει στην ακύρωση του ασφαλιστηρίου και στην επιστροφή ασφαλίστρων. Η προστασία που παρέχει το ασφαλιστήριο, δεν μεταφέρεται αυτόματα στον καινούργιο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Αν αντικαταστήσω το αυτοκίνητό μου με καινούργιο, τι πρέπει να κάνω το ασφαλιστήριο;

Αν συνεχίσετε το υφιστάμενο ασφαλιστήριο σας, ενημερώστε σχετικά τον ασφαλιστή σας, επιστρέφοντας το Πιστοποιητικό Ασφάλισης & αντίγραφο της μεταβιβασμένης άδειας κυκλοφορίας για να πάρετε το νέο. Θα πρέπει όμως με βάση τα νέα δεδομένα του αυτοκινήτου σας να σκεφτείτε, κατά πόσο η παρεχόμενη κάλυψη είναι η κατάλληλη.

Αν χάσω το Ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου μου;

Θα πρέπει να κάνετε υπεύθυνη δήλωση για την απώλειά του.

Μπορώ να ακυρώσω το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου μου;

Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, πρέπει να στείλετε πίσω στην ασφαλιστική εταιρεία το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μαζί με το σήμα και μία υπογεγραμμένη αίτηση ότι επιθυμείτε την ακύρωση του. Έπειτα θα σας επιστραφούν και τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα.

Εάν παρέλειψα να πληρώσω το ανανεωτήριο συμβόλαιο μου η ασφάλεια ακυρώνεται;

Ο Νόμος 2170/1992 αναφέρει ότι η κάλυψη ισχύει μέχρι την ημέρα και ώρα (συνήθως είναι η 12η μεσημβρινή) λήξης του ασφαλιστηρίου.

Αν το όχημα μου έχει κοτσαδόρο, πρέπει να το δηλώσω κάπου;

Θα πρέπει να έχει δηλωθεί στο Υπουργείο Μεταφορών ώστε να αναφέρεται στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και βάσει νόμου πρέπει να είναι αποσπώμενος. Μετέπειτα το δηλώνετε στην ασφαλιστική σας εταιρεία ώστε να αναφερθεί και στο συμβόλαιο ασφάλισης του αυτοκινήτου.

Η ασφάλεια μου καλύπτει και άλλους οδηγούς του οχήματος μου;

Κάθε οδηγός με άδεια οδήγησης, καλύπτεται κανονικά από την ασφάλιση σας,αν και καλό θα είναι να δηλώνετε από την αρχή τους πιθανούς οδηγούς του αυτοκινήτου σας.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δοκιμάσατε μια υπηρεσία; Αφήστε ένα σχόλιο και μοιραστείτε την εμπειρία σας με τους υπόλοιπους επισκέπτες!